Referenssi Tieluiska Oy

Tieluiska parantaa sisäistä viestintää Piirin-sovelluksen avulla 

Miten tavoittaa tehokkaasti 150 työntekijää, joista suurin osa tekee liikkuvaa työtä eri työmailla? Infrarakentaja Tieluiska Oy otti avuksi helppokäyttöisen Piiri-sovelluksen.  

– Sisäinen viestintä nousi henkilöstökyselyssä ainoana haasteena esiin, kun muista kohdista saimme todella hyvät arvosanat. Työntekijöistä tuntui, ettei tietoa saa tarpeeksi tai riittävän nopeasti. Tähän ratkaisuna päätimme ottaa Piirin käyttöön ja saatiin siitä henkilöstöltä välittömästi hyvää palautetta, Tieluiskan viestintä- ja markkinointivastaava Johanna Pöysti kertoo. 

Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Tieluiska on yksityisomisteinen infrarakentaja, jolla on 150 työntekijää. Noin 40 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä yhtiö tarjoaa Etelä-Suomessa infrarakennuspalveluita, ympäristörakentamista, kasvualustoja sekä kone- ja varaosamyyntiä. 

Aiemmin Tieluiskalla ei ollut koko henkilöstölle virallista sisäistä viestintäkanavaa. Viestintää hoidettiin pääosin WhatsApp-ryhmien kautta ja sähköposteilla, jotka eivät tavoittaneet suoraan kaikkia työntekijöitä. 

Piiri-sovelluksen käyttöönotto on Johannan mukaan madaltanut kynnystä tiedottaa pienemmistäkin asioista.  

– Lähetetään paljon uutisia Piirin kautta, kun nyt voi helposti kertoa kaikille vaikkapa työterveyshoitajan vaihtumisesta. Heti alussa lisättiin Piiriin myös paljon lakisääteisiä tiedostoja, mitkä on oltava työntekijöillä nähtävillä. Meillä ei ollut aiemmin kunnollista paikkaa jakaa näitä tiedostoja kaikille, eikä ympäri Etelä-Suomea liikkuvia ihmisiä tavoita toimiston seinältä löytyvillä papereilla. 

"Yllätyin siitä, miten hyvin uusi sovellus otettiin vastaan ja kuinka nopeasti henkilöstö latasi Piirin käyttöön."

HENKILÖKUNNAN AKTIIVISUUS YLLÄTTI JA HELPPOKÄYTTÖISYYS LISÄSI INTOA VIESTIÄ USEAMMIN  

Tieluiskan henkilökunta otti uuden viestintäkanavan nopeasti omakseen. 

– Yllätyin siitä, miten hyvin uusi sovellus otettiin vastaan ja kuinka nopeasti henkilöstö latasi sen käyttöön. Piiri on tuonut itsellekin uutta intoa lisätä viestintää, koska sitä on helppo ja kiva käyttää. Työntekijätkin ovat huomanneet, että nyt meillä viestitään enemmän, Johanna sanoo. 

Sovelluksen kautta kerrotaan myös esimerkiksi henkilöstön tapahtumista ja kerätään niihin ilmoittautumiset. 

– On ollut kiva kuulla, miten meidän jengi puhuu Piiristä. Kuulin vasta käytävällä, kun joku kysyi työkaverilta ‘ootko jo ilmoittautunut Piirissä Cooperin testiin?’. Piiri vastasi hyvin odotuksia, ominaisuuksia on yllättävän laajasti ja kaikki on toiminut niin kuin ajateltiinkin. 

Myös muu henkilökunta on ryhtynyt miettimään uusia tapoja hyödyntää Piiriä omassa työssään ja esimerkiksi työsuojeluvastaavat halusivat perustaa sovellukseen oman keskustelukanavan.  

Johanna Pöysti, Tieluiska Oy

– Parasta Piiri-sovelluksessa on sen yksinkertaisuus. Ihmisten on helppo oppia käyttämään sitä, koska se ei tunnu monimutkaiselta, Tieluiskan viestintä- ja markkinointivastaava Johanna Pöysti toteaa.

YKSINKERTAISUUS ON PIIRISSÄ PARASTA – SOVELLUKSESTA SAI HYVÄN KÄYTTÖKOKEMUKSEN JO TESTIAIKANA

Yrityksen omalla ilmeellä ja sisällöillä tehtyä Piiri-sovellusta voi testata maksutta ja sitoumuksetta kaksi kuukautta ennen päätöstä sovelluksen käyttöönotosta. 

Tieluiska kokeili Piiri-sovellusta ensin noin 20 hengen testiryhmällä ja päätti sen jälkeen ottaa sovelluksen pysyvästi käyttöön. Piiristä saatiin testauksessa vain positiivista palautetta. 

– Parasta sovelluksessa on sen yksinkertaisuus, niin toiminnallisuuksien puolesta kuin visuaalisestikin. Piirissä on kaikki tarvittavat ominaisuudet ja ihmisten on helppo oppia käyttämään sitä, koska se ei tunnu monimutkaiselta, Johanna toteaa. 

Testausaika ja opastus antoivat Johannan mielestä hyvän käyttötuntuman sovellukseen ja mahdollisuuden viimeistellä sisällöt jo ennen Piirin käyttöönottoa koko henkilöstön kanssa.

Piiri Kit Oy Hanne Haapakoski

Jutellaanko?

Hanne Haapakoski | CEO 

Haluatko parantaa työyhteisösi sisäistä viestintää? Hienoa, me autamme! Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut Piiri-sovelluksesta tai räätälöidystä sisäisen viestinnän koulutuksesta.

Jätä yhteydenottopyyntö, soita p. 0445030180 tai lähetä sähköpostia hanne@sisainenviestinta.fi

Haluatko hyödyllistä tietoa sisäisen viestinnän kehittämisestä? 

TILAA UUTISKIRJE!

Update cookies preferences