Referenssi Tara Element Oy

Tara-Element otti sisäiseen viestintään avuksi helppokäyttöisen ja kaksikielisen Piiri-sovelluksen

Miten tehostaa sisäistä viestintää kaksikielisessä teollisuusyrityksessä? Tara-Element Oy otti käyttöön Piiri-sovelluksen, jonka avulla yrityksen sisäinen viestintä tavoittaa nyt kaikki työntekijät kerralla. 

Betonielementtitoimittaja Tara-Element Oy työllistää noin 50 henkilöä. Ennen Piiri-sovelluksen käyttöönottoa Tara-Elementillä oli koko henkilöstön viestintäkanavana vain ilmoitustaulu ja infonäyttö kahvihuoneessa, joten työntekijöitä oli vaikea tavoittaa samanaikaisesti.  

– Sisäinen viestintä oli aiemmin myös hyvin yksisuuntaista, koska kaikki vuorovaikutteinen viestintä oli suullista. Palautettakin kerättiin fyysisillä palautelaatikoilla, joiden käyttö oli tosin vähäistä, Tara-Elementin toimitusjohtaja Jonathan Fröjdö kertoo lähtötilanteesta. 

Pk-yritysten sisäiseen viestintään tarkoitettu Piiri-sovellus on kehitetty erityisesti yrityksille, joissa koko henkilöstö ei työskentele tietokoneella.  

Tara-Elementille Piirissä on ollut tärkeintä henkilöstötiedotteiden nopea ja helppo jakaminen. Muutaman kuukauden aikana yrityksessä on tehty jo noin 20 uutista henkilöstölle. 

– Kynnys viestiä on paljon matalampi, kun uutisen saa jaettua Piirin kautta koko henkilöstölle kahdessa minuutissa. Tähän mennessä tiedotteita on tehty mm. verokorttien palauttamisesta, työturvallisuudesta, työmaakuulumisista ja liikuntahaasteen voittajista. 

Piirin käyttöönotto sujui Jonathanin mielestä yllättävän kevyesti. Henkilökunnaltakin on tullut positiivista palautetta uudesta viestintäkanavasta. 

– Työntekijät arvostavat sitä, että johdolta tulee enemmän tietoa siitä mitä yrityksessä tapahtuu. Meidän tavoitteenamme on lisätä avoimuutta ja pitää sen avulla henkilökunta entistä motivoituneempana. Tämän takia totesin itsekin jo heti ensimmäisessä esittelyssä, että Piiri on just sitä mitä me tarvitsemme, Jonathan summaa. 

"Tavoitteenamme on lisätä avoimuutta ja pitää sen avulla henkilökunta entistä motivoituneempana."

PIIRIN VAHVUUKSINA HELPPOKÄYTTÖISYYS, KAKSIKIELISYYS JA MAHDOLLISUUS JAKAA TÄRKEÄT TIEDOSTOT KOKO HENKILÖSTÖLLE 

Piiri-sovellus kokoaa yhteen paikkaan Tara-Elementin tärkeät tiedostot, kuten henkilöstöoppaat ja laatujärjestelmään liittyvät dokumentit. Ennen samat tiedostot olivat kaikkien saatavilla vain paperikansioissa, joiden päivittäminen oli raskasta. 

– Haluamme jakaa työntekijöille myös mahdollisimman paljon kuvia elementtien toimituskohteista. Ennen työmaakuvia pääsi näkemään vain kahvihuoneen näytöltä. Siinä diaesityksen edessä saikin seisoskella useamman minuutin, jos halusi nähdä uusimmat kuvat, Jonathan naurahtaa. 

Sovelluksen pysyville sivuille on koottu mm. henkilöstöedut ja yhteystiedot. Tapahtumakalenteria ja sen kautta kerättäviä ilmoittautumisia hyödynnetään yrityksessä satunnaisesti. 

Parasta Piiri-sovelluksessa on Jonathanin mielestä sovelluksen helppokäyttöisyys sekä mahdollisuus kaksikieliseen viestintään. Tara-Element käyttää Piiriä suomeksi ja ruotsiksi, jolloin käyttäjät näkevät sisällöt vain valitsemallaan kielellä.  

Piirissä tehdään myös kohdennettua viestintää yrityksen eri henkilöstöryhmille.  

Referenssi Tara-Element Oy

Tara-Element on vuonna 1973 perustettu betonielementtitehdas, joka tarjoaa myös rakentamiseen liittyviä palveluita. – Valmiit elementit ja betonirungot valmistetaan edelleen suureksi osaksi käsityönä, joten pidämme osaavaa ja hyvinvoivaa henkilöstöämme suuressa arvossa, toimitusjohtaja Jonathan Fröjdö sanoo.

ANONYYMI PALAUTEKANAVA TOIMII WHISTLEBLOWING-KANAVANA JA LÄHELTÄ PITI –TILANTEIDEN RAPORTOINNISSA 

Piirin palautekanavassa voi jättää palautetta omalla nimellä tai anonyymisti. Tara-Element aikoo hyödyntää Piirin palautekanavaa mm. whistleblowing-kanavana. Tuore whistleblowing-laki edellyttää kaikkien vähintään 50 työntekijää työllistävien yritysten ottavan käyttöön sisäisen ilmoituskanavan 17.12.2023 mennessä. 

– Ehdotimme Piirin tiimille, että palautekanavaan lisättäisiin mahdollisuus lähettää valokuvia tekstin tueksi. Tämä ominaisuus toteutettiin aika nopeasti ja päivityksen ansiosta voimme hoitaa myös läheltä piti –tilanteiden raportoinnin Piirissä. 

Tulevaisuudessa Tara-Element aikoo käyttää Piiriä myös henkilöstökyselyissä, joita ennen tehtiin paperilla. 

– Muutamia pienempiä kyselyjä on jo tehty. Kysyimme esimerkiksi työntekijöiltä halukkuutta kokeilla valettuja kuulosuojaimia sekä toiveita yrityksen 50-vuotisjuhliin. Kyselyillä saa pienellä vaivalla nopeasti palautetta ja henkilöstö pääsee vaikuttamaan yhteiseen tekemiseen, Jonathan sanoo. 
Piiri Kit Oy Hanne Haapakoski

Jutellaanko?

Hanne Haapakoski | CEO 

Haluatko parantaa työyhteisösi sisäistä viestintää? Hienoa, me autamme! Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut Piiri-sovelluksesta tai räätälöidystä sisäisen viestinnän koulutuksesta.

Jätä yhteydenottopyyntö, soita p. 0445030180 tai lähetä sähköpostia hanne@sisainenviestinta.fi

Haluatko hyödyllistä tietoa sisäisen viestinnän kehittämisestä? 

TILAA UUTISKIRJE!

Update cookies preferences